AAA
rss

Databanken in de bibliotheek

Bibliotheek: aanbod

Kasteeldreef 48
9890 Gavere
tel. 09 384 55 19
fax 09 384 89 66
bibliotheek@gavere.be

DE DIGITALE BIBLIOTHEEK IN OPMARS – online  databanken

bib_mediargus

De persdatabank Mediargus bevat het archief van alle Vlaamse kranten en de magazines van de Roularta Media Group. Via de optie eenvoudig zoeken of geavanceerd zoeken bij Mediasearch kunt u verschillende gegevens invoeren tot het bevragen van de databank. De resultaten van de zoekactie kunnen geprint of gedownload worden.
De persdatabank Mediargus is interessant voor iedereen die informatie nodig heeft uit kranten of magazines of gewoon de krant wilt lezen via computer. Regionaal nieuws is ook terug te vinden in de persdatabank.

Zoeken.bibliotheek.be is een zoekplatform dat een groot deel van de collecties van de Vlaamse bibliotheken bevat en deze doorzoekbaar maakt. U kan er zoeken in meer dan 4.000.000 beschrijvingen uit 80 Vlaamse bibliotheken. Daarnaast vindt u er ook flapteksten (covers), samenvattingen en recensies terug. Bovendien kan u doorklikken naar digitale bronnen zoals persmappen van Mediargus, de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse letteren, maar ook naar digitale muziek en e-boeken. U vindt er ook aanbevelingen terug.