AAA
rss

Sportdreef van 11 tot 22 februari afgesloten voor de kap van populieren

Van 11 tot 22 februari wordt de Sportdreef afgesloten om 104 kaprijpe populieren te rooien. De openbare parking vooraan blijft bereikbaar met de wagen. De petanquebanen, de tennisclub en trefpunt ’t Eiland enkel te voet.

Waar kan je tijdens de werken nog wandelen en sporten?

De Sportdreef zelf, de Finse piste, de speeltuin en het voormalige voetbalterrein mag je tijdens de kap niet betreden. De werkzones worden duidelijk aangegeven met verbodsborden. De petanquebanen, de tennisclub en trefpunt ’t Eiland blijven bereikbaar via de voetgangersdoorgang aan de openbare parking vooraan. De parking met dienstkaart, achter de slagboom, is niet bruikbaar.

Waarom worden de populieren gekapt?

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse overheid onderzocht de populieren in de Sportdreef en stelde vast dat ze niet meer in goede staat zijn. Aangezien de bomen dicht bij de Finse piste en de speeltuin staan, adviseerde het agentschap om tot eindkap over te gaan. De hele boszone wordt na de kap opnieuw aangeplant.

Wanneer worden er nieuwe bomen aangeplant?

In het winterseizoen 2019-2020 worden de gekapte zones met duurzame streekeigen bomen en struiken aangeplant. Enkele mogelijkheden zijn de zomereik, de zwarte els, sleedoorn en hazelaar. Het nieuwe beplantingsplan wordt in nauw overleg met ANB opgemaakt.

Meer weten

Bezoek de website van Natuur en Bos.
Nog vragen? Contacteer de afdeling Grondgebiedzaken via 09 389 29 60 of grondgebiedzaken@gavere.be.