AAA
rss

Kinder- en jeugdjury in de bibliotheek

Bibliotheek: activiteiten

Kasteeldreef 48
9890 Gavere
tel. 09 384 55 19
fax 09 384 89 66
bibliotheek@gavere.be

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. Hiervoor komen ze soms samen in leesgroepen waar ze praten over de boeken. Als de juryleden alle titels van hun leeftijdsgroep hebben gelezen, mogen zij punten geven volgens eigen voorkeur. Dit is hun stem! Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. En zo weten we welke boeken er door de juryleden bekroond worden.

Er zijn zes verschillende leeftijdsgroepen. Alle boeken zijn in meerdere exemplaren beschikbaar in uw bib. Wij coördineren plaatselijk de werking van groep 3 en 4.

Groep 1

- 6 jaar

internet-/postjury

bib_kjv-logo

Groep 2

6 - 8 jaar

internet-/postjury

Groep 3

8 - 10 jaar

bib Gavere

Groep 4

10 - 12 jaar

bib Gavere

Groep 5

12 - 14 jaar

internet-/postjury

Groep 6

+ 14 jaar

internet-/postjury

Bij de aanvang van een nieuw schooljaar krijgen de basisscholen van Gavere folders van de bib. Hierin vragen we de kinderen van de tweede en derde graad jurylid te worden. Het leesjaar voor de leesbeesten start 1 oktober en loopt tot 31 maart. Een uitnodiging voor juryleden vind je hier: groep 3 en groep 4.

Kinder- en Jeugdjury 2013

Op zondag 12 mei vond het bekroningsfeest plaats in Brugge – Het Concertgebouw.

Van de 35 stemmende juryleden waren er 16 van de partij om dit evenement te beleven.

Het gemeentebestuur stond in voor gratis busvervoer, ingangtickets en begeleiding.

Alles draaide om schrijvers en illustratoren. Die waren de hele dag bezig met interviews, voorleesbeurten en signeersessies. Groep 3 woonde een workshop bij, terwijl groep 4  een kleurrijke pin in elkaar knutselde. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk: De bekroning!

groepsfoto website