AAA
rss

Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap wordt wijk-werken

PWA wordt Wijk-werken

Vanaf 1 januari 2018 is het  PWA (Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap) omgevormd tot wijk-werken. Dat is een beslissing van de Vlaamse regering en concreet betekent het dat VDAB samen met de nieuwe wijk-werkorganisatie Leie en Schelde dit wijk-werken zal organiseren. Binnen de nieuwe wijk-werkorganisatie Leie en Schelde werken tien gemeenten samen: Deinze, Merelbeke, Nevele, Zulte, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Nazareth, Destelbergen, Melle en Gavere.

Wat is wijk-werken?

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij je thuis kunnen wijk-werkers enkele uren per week werkervaring opdoen. Die ervaring is belangrijk en is vaak een noodzakelijke stap in de zoektocht naar een duurzame job.

Veel activiteiten mogelijk

Via het wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren: sneeuwruimen of gezelschap bij ouderen, gras afrijden bij je thuis, kinderopvang of busbegeleiding op een school, enz. Ook voor logistieke ondersteuning of parkingwachters bij evenementen kan je de hulp inschakelen van een wijk-werker. Wil je beroep doen op een wijk-werker? Registreer je dan eerst online op vdab.be/wijk-werken. Bij je registratie krijg je een overzicht van de mogelijke activiteiten.

Kostprijs

Na je registratie betaal je een jaarlijkse bijdrage van 7,50 euro. Nadien kan je beroep doen op een wijk-werker en betaal je per gepresteerde uur. Voor een wijk-werkcheque betaal je 7,45 euro per uur. Er zijn papieren cheques, maar je kan ook elektronische cheques aankopen. De wijk-werker is verzekerd, je hoeft dus zelf geen verzekering af te sluiten. Ook een verplaatsingsvergoeding is inbegrepen in de prijs van een wijk-werkcheque.

Lokale zitdag Gavere

Het kantoor van het wijk-werken bevindt zich op het gelijkvloers van het Sociaal Huis van Gavere. Iedere 3e woensdag van de maand en dit van 9 uur tot 12 uur is Jan Dreelinck aanwezig om u te helpen met uw vragen rond wijk-werken. U kan de dienst wijk-werken ook telefonisch (0470/332091 ) of via mail jan.dreelinck@vdab.be contacteren. Alle nieuwigheden rond wijk-werken kan u eveneens terugvinden op www.vdab.be/wijk-werken.

Meer algemene informatie?