AAA
rss

Thuis in Gavere

Gelukkig oud worden… thuis en in je buurt

Hoe oud je ook bent, je blijft het liefst in je vertrouwde buurt wonen en contact met je omgeving houden. Ook als je gezondheid achteruitgaat, je minder mobiel bent of je niet op facebook en twitter zit. Als oudere voel je je trouwens niet altijd oud en wil je je graag nog actief inzetten.

Maar hoe doe je dat? En hoe kan je omgeving hierbij helpen? Dat is de vraag waarop Thuis in Gavere een antwoord zoekt.

Samen staan we sterker

Thuis in Gavere is er voor en door ouderen. Alle ideeën om lang gezond en gelukkig te blijven, komen van de ouderen zelf en van hun omgeving: mantelzorgers, verpleegkundigen, buren, kleinkinderen… Hoe meer mensen nadenken over een idee, hoe beter dit idee kan worden. De gemeente en het OCMW helpen al deze ideeën vormgeven.

Doe je mee?

Tijdens de creatieve workshops in 2017 kwamen al heel wat ideeën naar boven borrelen, zoals praatcafés, een vrijwilligerscentrale en samenwerking met scholen. Bekijk alle ideeën op thuisin.gavere.be.

Dit jaar is het de bedoeling om enkele ideeën te testen in de praktijk. Heb jij zin om je kennis te delen, een handje toe te steken of zelfs een project te trekken? Meld je aan via de website of contacteer het gemeentebestuur via 09 389 29 38 of administratie@gavere.be.

Alvast bedankt voor je enthousiasme!

Meer weten

Bekijk de projecten en de verslagen van de workshops op thuisin.gavere.be.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op via 09 389 29 38 of administratie@gavere.be.

Thuis in Gavere is een initiatief van gemeente en OCMW Gavere, in samenwerking met ouderen en hun omgeving en met de steun van Koning Boudewijnstichting.