AAA
rss

'STEENBAKKERS AAN DE BOVENSCHELDE' TE SEMMERZAKE

Op zondag 9 september (Open Monumentendag 2012) werd de site ‘Steenbakkers aan de Bovenschelde’, gelegen aan de Grotenbroekstraat en de Louis de Meesterstraat te Semmerzake, onder grote belangstelling plechtig geopend.

De locatie is vrij toegankelijk en je kan er als wandelaar of fietser gerust even verpozen. In de ‘droogloods’ kan je heel wat vernemen betreffende de harde stiel van steenbakker.

Onze Scheldestreek - tussen Gent en Oudenaarde - had nl. heel wat veldovens, soms zo geconcentreerd dat er sprake was van steenmeersen. Bovendien gingen veel mensen uit onze regio als seizoensarbeider stenen bakken in Brussel, Wallonië of Frankrijk. De madellon werd zo ooit als een trofee meegebracht naar huis. Vandaag kreeg deze steenpers een mooie rustplaats op een sokkel van authentieke scheldestenen.

Dit project is een realisatie van de V.V.V. ’t Gaverland, i.s.m. heel wat vrijwilligers, de leden van de werkgroep Kunstig Gavere, het gemeentebestuur Gavere, de sponsors en de partners aan dit LEADER-project. Aan iedereen hartelijk dank.

Wenst u met een groep een rondleiding op de site?

Neem dan contact op met de afdeling vrijetijdszaken:

09 389 60 97 - toerisme@gavere.be